Geen reacties

Verstopping: beter voorkomen dan genezen

Regelmatig krijgen wij melding van een verstopping van douche of spoelbak in de keuken. Erg vervelend en vaak te voorkomen. Goed en verstandig gebruik voorkomen verstoppingen en kosten voor rekening van huurder.

Gebruikt u een beetje minder douchegel en shampoo en vang haren op voor deze in de afvoer komen. In de keuken geen vetten en oliën wegspoelen in de spoelbak, maar apart opvangen en gescheiden bij het afval aanbieden. Etensresten met een keukenpapier van borden en pannen vegen en in de groenbak.

Mocht uw afvoer onverhoopt toch verstopt raken gebruikt u dan vooral geen agressieve ontstoppingsmiddelen, deze vreten het plastic van de afvoerleidingen aan, wat bovenop de nog steeds bestaande verstopping een lekkage ten gevolg heeft.

Beter doet u volgende, zodra u merkt dat de afvoer minder goed wegloopt: kook water met waterkoker of grote pan op kookvuur, giet dit in de afvoer, laat even inwerken, ontstop daarna met een ontstopper, zorg dat deze goed vacuüm trekt op de afvoer. Herhaal bovenstaande met kokend water een aantal maal.

Mocht het nog steeds niet opgelost zijn, stuur ons een bericht. Wij contacteren dan een ontstoppingsfirma welke met u een afspraak maakt. Komt verstopping door verkeerd gebruik dan zal de rekening voor huurder zijn, ligt verstopping aan de technische installatie dan gaat de rekening direct naar de verhuurder.