Geen reacties

Vorst: waar op te letten voor uw woning?

De komende week wordt het koud, ijskoud zelfs. Tot en met komende vrijdag blijven de temperaturen Siberisch, er is kans op een koudegolf: vijf dagen constant onder het vriespunt, waarvan 3 dagen onder -10.

Een risico bij zulke temperaturen is vorstschade aan uw woning. U kunt een aantal simpele maatregelen treffen om dit te voorkomen:

  • Tap de buitenkraantjes af en check de waterleiding op mogelijke scheurtjes. Mocht u deze vinden, neem dan direct contact met Q-RO Vastgoedbeheer: info@Q-RO.be
  • Zorg dat alle radiatoren openstaan in de gehele woning, zo is er voldoende circulatie in het cv-circuit, dit voorkomt bevriezing van de leidingen.
  • Draai de thermostaat niet lager dan 14 graden als u de woning verlaat.
  • Bij storing van uw cv-installatie kunt u rechtstreeks contact nemen met van Puijenbroek Installaties uit Alphen, contactgegevens vindt u op de sticker op uw installatie.
  • Blijf uw woning wel steeds goed verluchten, zeker de badkamer en slaapkamers, dit voorkomt schimmelvorming, doordat de ‘natte lucht’ niet uit de woning kan ontsnappen.
  • Denkt u ook zeker aan het welzijn van uw huisdieren, laat honden en katten niet buiten zitten. Verplaats konijnen of knaagdieren nooit direct van een koude naar een warme ruimte of andersom, door de hevige temperatuurverschillen kunnen ze ziek worden.

Heeft u vragen n.a.v. van bovenstaande, twijfel dan niet en neem contact met Q-RO Vastgoedbeheer, wij staan ook in deze vrieskou steeds voor u klaar.